Главная » 2015 » Март » 20 » Запобігання і лiкування пухлин
19:18
Запобігання і лiкування пухлин

Збiр А. Потопальського для запобігання і лiкування пухлин (злоякісні – рак, саркома; доброякісні – поліпи, папіломи, фіброміоми, мастопатія та ін.)

Підготувати три трилітрові банки з капроновими кришками.

  • Чистотiл з коренями промити, дати стекти воді, дрiбно порiзати i перекрутити через м'ясорубку. Об’єм сировини має дорівнювати 3 л. По 1-му літру цієї маси розікласти в кожну з підготовлених банок.
  • Листя i гiлочки омели (бажано з плодових дерев) перекрутити через м'ясорубку. Об’єм сировини має дорівнювати 3 л. . По 1-му літру цієї маси розікласти в кожну з підготовлених банок.
  • Свіжї квіти нагiдків перекрутити через м'ясорубку. Об’єм сировини має дорівнювати 1,5 л. По 0,5 л цієї маси розікласти в кожну з підготовлених банок.
  • Свіжі корені аіру дрібно порізати і перекрутити через м'ясорубку. Об’єм сировини має дорівнювати 1,5 л. По 0,5 л цієї маси розікласти в кожну з підготовлених банок.

За відсутності свіжих рослин всипатити в кожну з трьох банок по 200 г подрібненого сухого чистотілу, по 200 г сухої омели, по 100 г сухих квітів нагідок та по 100 г подрібнених сухих коренів аіру.

Чистотiл, омелу, календулу та аiр рівномірно змiшати і залити екстрагентом (40%-спиртом, коньяком, горілкою або вином “Кагор”), покривши рослинну масу на 2-3 см. Через три дні настоювання, після вбирання рослинною масою екстрагента, можна долити в кожну банку ще такого ж екстрагента, щоб він знову вкрив на 2-3 см сировину. Настоювати 5-7 днів у темному прохолодному місці (не в холодильнику). Якщо використовується вино, то після 5-7 днів настоювання зберігати в холодильнику.

Перші 2 тижні приймати настоянку по чайній ложцi тричі на день за 15-20 хв. до вживання їжі. Потім збільшити дозу до столової ложки тричі на день за 15-20 хв. до вживання їжі. Рослин¬ну масу не викидати, а натискати ложкою, щоб можна було відлити настоянку.

Коли настоянку з першої банки використаєте, додайте до рослинної маси 1,5 л киплячої води, настоюйте нiч, вiдіжміть i викиньте рослинну масу. А рідину поставте в холодиль¬ник. Приймати по 2 столові ложки тричі на день перед уживанням їжі до закінчення настою.

Аналогічно використайте другу і третю банки. Потім – перерва три місяці.

Після трьохмісячної перерви знову зробіть такий же збір. Нову порцію готують за цим же рецептом.

Для повного одужання такі курси повторюються регулярно, з перервою між кожним із них - три місяці, а для запобігання розвитку пухлин досить одного курсу на рік.

Свіжий чистотіл і омелу, які не вимерзають, можна заготовляти будь-якої пори року, а нагідки і аір узимку використовують сухими.

Цей же збір можна вживати для лікування інфекційного вірусного ревматоїдного поліартриту. При цьому поряд з прийомом настоянки внутрішньо нею розтирають на ніч суглоби, а на найбільш болючі суглоби роблять із настоянки компрес.

Лікування пухлин і поліартриту цим збором здійснюється у комплексі з призначеним фахівцями лікуванням, під наглядом лікаря-онколога або терапевта з об’єктивним контролем (УЗД, рентгенографія, комп’ютерна томографія, аналізи крові, сечі та ін.)

Доповнення:

  • Заготівля омели можлива і не з плодових дерев (дуб, береза, акація, сосна чи тополя).
  • Чистотіл треба заготовляти обов’язково з корінням.
  • Для тих людей, хто абсолютно не переносить алкоголь, радимо використовувати водний напар із завчасно виготовленої суміші 600 г сухого чистотілу, 600 г омели, 300 г коренів аїру та 300 г квіток нагідок. Дві столові ложки цієї суміші заливають 0,5 літра окропу, доводять до кипіння і настоюють 12 годин у термосі або в емальованому закритому посуді. Вживають на протязі дня по пів-склянки за 15-20 хвилин до вживання їжі. Такі курси повторюють через кожні 2-3 місяці перерви. Хворим з підвищеною кислотністю шлунку треба цю кількість настоянки вживати після їжі.
  • При поліартриті і хворобах шкіри доцільно поєднувати вживання настоянки трав всередину із зовнішнім її застосуванням шляхом втирання 2-3 столових ложок у вражені місця після пробудження вранці та перед сном. Тривалість комплексного лікування та ж сама.
  • При важких станах у хворих злоякісними пухлинами після проведення хіміотерапії та променевого лікування, розсіяному склерозі, міопатії, псоріазі, склеродермії та “риб’ячій шкірі” (іхтіозі), СНІДі (ВІЛ-інфекції) перед настоюванням суміші чистотілу, омели, аїру та нагідок у кожну банку додатково додають по 100 г сухої подрібненої ехінацеї (бажано нашого сорту “Поліська красуня”, а якщо її нема, то іншого сорту). При подрібненні використовують усі частини рослини.
  • Після повного використання усієї суміші трав з трьох банок або сухого комплексу здійснюють лабораторне і клінічне обслідування у лікаря і разом з ним вибирають тактику подальшого лікування.

http://www.potopalsky.kiev.ua/ua/phytotea.html

Просмотров: 436 | Добавил: Аптека | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: